Sprawy młodych członków ZNP

ZNP UE we Wrocławiu jest rzecznikiem interesów wszystkich osób związanych z Uczelnią. Pamiętamy o sytuacji i sprawach osób, które przez wiele lat ją kształtowały (tzn. Sz. P. Emerytów), doświadczonych pracowników, a także osób młodych, od których będzie zależeć w przyszłości rozwój i obraz tej instytucji szkolnictwa wyższego. W związku z powyższym ważną dla nas sprawą są możliwości stabilnych warunków pracy młodych pracowników w skali regionalnej i ogólnopolskiej.

Konsekwencją naszego podejścia do problemów młodych pracowników są podejmowane dyskusje z przedstawicielami
innych uczelni oraz kontakty z władzami Polski, które prowadzą bieżące prace nad zmianą kształtu przepisów prawnych związanych ze szkolnictwem wyższym.

Nasz przedstawiciel – dr Iwo Augustyński –  uczestniczył w Sympozjum organizowanym w zakresie tej tematyki przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie w lutym 2017 r.

Jesteśmy otwarci na wszelkie nowe inicjatywy ze strony obecnych i nowych członków ZNP naszej Alma Mater i zapraszamy do współpracy, bowiem naszym celem jest w każdym przypadku wychodzenie naprzeciw potrzebom pracowników.